Hoe gaat de behandeling

Werkwijze

Intake
De eerste afspraak is een intake, en in mijn praktijk is dit ook gelijk het begin van de behandeling. Tijdens dit eerste consult maken we kennis met elkaar, vertel je over je problemen, geeft je aan waar je hulp bij wilt en maken we helder wat je zou willen veranderen.

Werkvormen en hulpmiddelen
In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende werkvormen: het gesprek, ervaringsgerichte oefeningen en de aanraking op de behandelbank. In sommige situaties maak ik ook gebruik van mindfulness, inzichtspellen of andere oefenvormen. Deze verschillende werkvormen komen in verschillende mate aan bod. Dit is afhankelijk van je hulpvraag en problemen, maar ook van je eigen inzicht en vermogen tot zelfreflectie. Allemaal met als doel je zelfontwikkeling te stimuleren.

Vervolgafspraken
Na drie sessies evalueren we met elkaar de behandeling. Op basis hiervan bepalen we het vervolg. De duur en de intensiteit van het vervolg is per cliënt en hulpvraag verschillend. Tijdens de behandelingen ondersteun ik je om binnen jezelf dat te veranderen wat je wilt. Ik doe dit op een zachte, maar directe wijze. Ik geef je inzicht in jezelf, je patronen en maak je bewust van jezelf, je bestaan en van wie je bent of wilt zijn.

Evaluatie
Tijdens de behandeling zijn er verschillende momenten waarop we samen kijken hoe het met je gaat. Wat was je vraag, wat is de verandering en hoe gaan we verder. Na de eerste drie afspraken is het eerste evaluatiemoment. We bepalen dan ook samen hoe het vervolg eruitziet en hoeveel behandelingen er nodig zijn. Aan het einde van de behandeling is er weer een evaluatie moment. Ook dan kijken we naar het verloop van de behandeling en de veranderingen die er zijn bereikt.

Samenwerking met andere hulpverleners
Om voor haptotherapie in aanmerking te komen is het niet nodig om een verwijzing van de huisarts te hebben. Wel kan het soms fijn zijn om te overleggen met je huisarts over je problemen en of haptotherapie een juiste keuze is. Daarnaast is het mogelijk om haptotherapie te starten, ook als je bijvoorbeeld begeleiding krijgt door een psycholoog, psychiater, fysiotherapeut of mogelijk een andere behandelaar.

Praktijkadres

Herman Heijermansstraat 3
3451 AK Vleuten

Contactinformatie

06-16659653

sophiehickox@gmail.com

Vormgeving

Website:
Web en Logo