Cliënt ervaringen

 
Sophie is een warme en vriendelijke vrouw, waar ik me meteen thuis voelde. Daarbij is ze professioneel, heeft veel (levens)ervaring en kan goed “to the point” komen. Ik heb de begeleiding als veilig en prettig ervaren, dat kwam omdat ze mij begreep, ze mij rust gaf en zij ervoor kon zorgen dat ik meer vertrouwen kreeg in mezelf. Ook door meer naar mij eigen gevoel en mijn lichaam te luisteren. Dank je wel Sophie!
Sarah, 50 jaar

Bij de start van het behandeltraject had ik symptomen van overspannenheid en ervoer ik veel stress. Ik had lichamelijke klachten en zat ik niet lekker in mijn vel.

De behandeling bestond uit het voeren van gesprekken, diverse oefeningen en lichte aanraking om meer bewust te worden van mijn lijf. Ik zat zo “in mijn hoofd” dat ik zelfs niet door had dat mijn lijf continu gespannen was. Alle spanning en emoties hadden direct invloed op mijn lichaam.

Ik heb tijdens het traject gewerkt aan grenzen stellen, helderder worden en ruimte innemen.

Het traject heeft mij al veel opgeleverd. Ik heb veel minder spanning in mijn lijf, waardoor mijn lichamelijke klachten zijn afgenomen. In het contact met anderen lukt het steeds beter om ruimte in te nemen en duidelijker te zijn. Ik kan emoties beter plaatsen en sneller een plek geven. De oefeningen helpen mij om bewuster te voelen en beter te ontspannen en zorgen ervoor dat ik mij krachtiger voel.

Ik ervaar de behandeling van Sophie als heel prettig; zij is vriendelijk, straalt rust uit, is oprecht en respecteert jou als persoon. Sophie stimuleert je om je te ontwikkelen op je eigen manier in je eigen tempo. Wat ik ook prettig vindt is dat Sophie verder kijkt dan haar eigen expertise en maakt gebruik van haar netwerk om af te stemmen of indien nodig door te verwijzen.

Katie, 37 jaar

Tijdens mijn behandeling bij Sophie, was ik ook in behandeling bij een psycholoog. Van sophie wilde ik hulp bij het leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam en ik wilde leren mijn grenzen te kennen en daarnaar te gaan handelen.

Tijdens de sessie heb ik gesprekken gehad en oefeningen gedaan. Dit heeft me geholpen om inzicht te krijgen in mijn gedachten, gevoelens en reacties van mijn lichaam en maakt daar ruimte voor. Ook geeft Sophie mij soms huiswerkopdrachten mee.Ik stel me vaker de vragen: hoe voelt het, wat wil ik zelf eigenlijk en wat is goed voor mij?
Het contact met Sophie is voor mij heel waardevol. Ze is professioneel, kan goed luisteren, toont empathie en geeft handvatten waar ik echt iets aan heb. Ze vertelt eerlijk en duidelijk hoe ze tegen iets aankijkt en doet dit met respect en zonder veroordeling.
Ik neem dit voor mijn verdere leven met mij mee en weet zeker dat het mij gaat helpen.

Anja, 34 jaar

Ik ben bij Sophie terecht gekomen omdat ik last had van dissociatie, of eigenlijk het teveel in mijn hoofd zitten en de verbinding met mijn lichaam kwijt zijn. Ik heb hier sinds mijn middelbare schooltijd last van gehad, vaak versterkt in stressvolle periodes, als het ware een afweermechanisme tegen teveel prikkels.

Sophie heeft mij geholpen om weer te ervaren hoe het is om goed verbinding te hebben met mijn lichaam. Ik weet nu waar ik op moet letten om te voorkomen dat ik ‘eruit floep’, en ik weet hoe ik mijzelf terug kan brengen als het toch gebeurd. Naast oefeningen doen heb ik nog steeds veel met Sophie gepraat, maar op een andere manier dan ik bij de psycholoog deed. Hierbij werd namelijk vooral de verbinding tussen mijn geest en lichaam besproken, en niet alleen het een of het ander.

Ik sta nu veel kalmer en bedachtzamer in het leven. Ik laat de dingen op mij afkomen, herstel mijzelf van mijn eerste reactie, bekijk het goed en reageer daarna pas. Nog steeds moet ik heel bewust deze stappen nemen, maar ik ben al ontzettend veel verder dan ik een halfjaar geleden was.

Sandra, 24 jaar

Een aantal maanden geleden kwam ik volledig uitgeput bij Sophie terecht. Ik voelde dat ik iets moest veranderen want de batterij was leeg. Zo leeg dat ik niet meer kon genieten, niet meer kon voelen, en dat terwijl ik een gevoelsmens ben.
Bij Sophie voelde ik me meteen op mijn gemak. Binnen 5 minuten brak ik … voelde ik me vrij om mijn verhaal te doen. Ze luistert, observeert, stelt de juiste vragen en spiegelt. Ze heeft me door vele gesprekken geleerd om bij mezelf te blijven; wat voelt goed voor mij? Hoort het bij mij? Nee? dan laat je het gaan. Na al deze gesprekken kwam ik erachter waar de kern van mijn valkuil zit en Sophie leert mij om dat een plaats te geven en het patroon te doorbreken. Het is een lange reis, want dit overlevingsmechanisme hoort al zo lang bij me maar stapje bij beetje merk ik dat het steeds beter gaat. Ik kan nu beter voor mezelf opkomen; makkelijker nee zeggen…

Het is erg grappig om te ervaren dat ik in sommige situaties Sophie letterlijk voor me zie en dan precies weet wat te doen… Ik ben nog niet klaar, maar ben zo blij dat ik de stap om haar te benaderen heb genomen…

Emma, 46 jaar

Mijn hulpvraag was om meer mijn rust te bewaren in situaties, waarbij ik stress ervaar. Ik heb het volgende geleerd:

  • Dat ik vaak naar buiten op de ander gericht ben en daarbij mijzelf vergeet, zodat voelen aardig uitgeschakeld was.
  • De verbinding met mijzelf te herstellen waardoor ik mijzelf niet verlies in pleasegedrag en eerder mijn grenzen kan bewaken.
  • Dat mijn ervaringen van vroeger oude pijn bevatten, die ik soms meeneem in ervaringen van het nu. Oud zeer komt niet altijd overeenkomt met de realiteit van het huidige moment.

Het contact met Sophie ervaar ik als zeer prettig, ze luistert goed en komt met duidelijke adviezen en ze blijft ‘to the point’. Zij heeft me bewust gemaakt van mijn gedrag en leert me om constructiever te leven en te luisteren naar mijn lijf. De haptotherapie bij Sophie hebben mij absoluut een sterker en gelukkiger mens gemaakt. Het heeft mij kracht en energie gegeven.

Pieter-Nel, 58 jaar

Praktijkadres

Herman Heijermansstraat 3
3451 AK Vleuten

Contactinformatie

Vormgeving

Website:
Web en Logo