Haptotherapie

Het belang van voelen

Haptotherapie richt zich op het verkennen van je gevoelsleven en de wijze waarop je in contact staat met je omgeving. Het is een behandelvorm die tussen de fysiotherapie en psychologische ondersteuning in staat.
De haptotherapie is erop gericht je bewust te maken van je gevoelens, je denken, en om het evenwicht tussen je voelen, denken en handelen te herstellen en bevorderen. Als je denken en voelen meer op elkaar zijn afgestemd, ben je in staat keuzes te maken die bij jou passen en die in overeenstemming zijn met het leven dat je wilt leiden.

Ik maak in mijn praktijk als, GZ-Haptotherapeut, tijdens de begeleiding gebruik van verschillende werkvormen: gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en de aanraking op de behandelbank vanuit veiligheid en respect.
Door deze verschillende werkvormen leer je luisteren naar wat je voelt en word je bewuster van wat wel en niet goed voor je is. Tevens help ik je om bewuster te zijn van je gedachten, aannames of verwachtingen van buitenaf. Sommige hiervan zijn dienend en van sommige aannames is het tijd om afscheid te nemen.

In mijn praktijk gaat het om het verkennen van je mogelijkheden en je grenzen. Hierdoor word je zelfbewuster en krijg je meer regie over je gevoel van veiligheid, zelfvertrouwen en eigen waarde.
Problemen zullen zich blijven aandienen in je leven, maar het gaat erom dat je leert luisteren naar wat je zelf voelt en wilt, zodat je je niet alleen laat leiden door gedachten, gepieker of verwachtingen van buitenaf.

Voor meer informatie over haptotherapie kun je ook de website van de Vereniging van Haptotherapeuten raadplegen.

Praktijkadres

Herman Heijermansstraat 3
3451 AK Vleuten

Contactinformatie

Vormgeving

Website:
Web en Logo